ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

παιδικοί ήρωες για σφαλιάρες

Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια Ανοίγετε το σακουλάκι με τους εξωγήινους τερατομάχους και βρίσκετε μέσα έναν γιαγαντιαίο τυρανόσαυρο με φτερά. Γυρίζετε σπίτι από την ΕΒΓΑ όλος χαρά, για να ανακαλύψετε οτι ο άλλος εξωγήινος τερατομάχος που έχετε είναι ένας παχουλός τύπος με κεφάλι σε σχήμα λουκουμά. Υπάρχει πραγματικά καμία απορία για το ποιός θα δείρει ποιόν; Όταν ο Storm Shadow κορυφαίος νίντζα των κόμπρα (λέγεται οτι καταστρέφει ελικόπτερα με μία καρατιά) βρεθεί αντιμέτωπος με έναν κακομοίρη γενειοφόρο μούτσο, ο μούτσος αυτός έχει καμία ελπίδα; Ή μήπως έχει περισσότερες ελπίδες ο Transformer που μεταμορφώνεται σε παγωτατζίδικο αντιμετωπίζοντας τον Megatron που από ρομπότ γίνεται ένα θηριώδες πολυβόλο;

Μην απατάσθε , η επιλογή για το ποιός θα φάει το ξύλο δεν είναι δική σας , αλλά των μεγαλοβιομηχανιών παιχνιδιών που ορίζουν τους δέρνοντες και τους δερνόμενους. Γιατί στο κάτω κάτω, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι "ήρωες για σφαλιάρες" σε ποιόν θα ρίχναν το ξύλο τα γαμιστερά παιχνίδια ; To vamvax foundation αφιερώνει λοιπόν ένα άρθρο σ'αυτούς τους αφανείς ήρωες των παιδικών μας χρόνων, ελπίζοντας να αποκαταστήσει έστω και καθυστερημένα το όνομα κάποιων από τους πιό λαμπερούς κομπάρσους της τρυφερής μας ηλικίας...

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : Ο ΝΑΥΤΗΣ

Ο G.I. JOE που έτρωγε ξύλο απο όλους !

Η Ηαsbro , εταιρία κατασκευής των δημοφηλέστατων G.I. JOE (The real american heroes) ξεκίνησε να παράγει τις πολεμοχαρείς φιγούρες της την δεκαετία του 80'. Το concept του παιχνιδιού απλό και διαχρονικό : Οι καλοί G.I. JOE, οι αληθινοί ήρωες για αμερικανάκια έπρεπε να καταστρέψουν τους διαβολικούς Cobra , κακούς και μοχθηρούς τρομοκράτες που υπηρετούν κάτω από τον μασκοφόρο Cobra Commander απόφοιτο της σχολής καρατέκα Cobra Kai ("No mercy in this dojo sensei"). Μάλιστα για να προοθήσουν τα παιχνίδια τους δημιούργησαν και αντίστοιχη σειρά κινουμένων σχεδίων στην οποία όλοι τρέχουν μέσα σε μια βροχή από σφαίρες και κανείς δεν παθαίνει τίποτα. Αρχικά οι πωλήσεις κυμαινόντουσαν σε χαμηλά επίπεδα , μέχρι που κάποιοι ιδιοφυείς κατασκευαστές συνειδητοποίησαν οτι ο Snake Eyes κι ο Storm Shadow δεν είχαν ποιόν να δείρουν. Τότε έκαναν την πρώτη απόπειρα για δημιουργία G.I. JOE οι οποίοι θα χρησίμευαν ως σάκοι του μποξ για να αυξηθούν οι πωλήσεις.

Έτσι γεννήθηκαν ο Ανθυποπλίαρχος Σμαράγδα κι ο Ροζ Δύτης , ένα gay ζευγάρι ναυτικών που θα μπορούσε να γίνει εύκολος στόχος για ανελέητο ξύλο από τους διάφορους πεζοναύτες καραβανάδες των Cobra και των G.I. JOE.

Ανθυποπλίαρχος Ζμαράγδα και Ροζ Δύτης σε ανέμελες στιγμές (πριν το ξύλο)

Οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν , αλλά οι μεγαλοκαρχαρίες της Hasbro διψούσαν για ακόμη περισσότερο αίμα . Εντάξει , οι δύο ομοφυλλόφιλοι ναυτικοί έτρωγαν ξύλο από πολλούς , όμως τώρα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας G.I. Joe , ο οποίος να μπορούσε να φάει ξύλο απο ΟΛΟΥΣ. Ακόμη κι από τον Ανθυποπλίαρχο Σμαράγδα , ακόμη κι από την Κρίστα του τροχού της τύχης , ακόμη κι από την γάτα της Φαραντούρη ! Ψάχνοντας για την νέα μορφή που θα συγκέντρωνε το μίσος όλων των παιδιών , το κοφτερό μάτι τους έπεσε σε ένα video clip των Village People. Αμέσως σκέφτηκαν πως κάποιος από αυτούς θα ήταν ιδανικός για τον ρόλο που είχαν προετοιμάσει. Έτσι , προχόρησαν σε μια επαγγελματική συμφωνία με ένα από τα μέλη τους , το οποίο παράτησε το συγκρότημα και έγινε επισήμως G.I. JOE. Aυτή ήταν η γέννηση του Ναύτη - του G.I. Joe που έτρωγε ξύλο απο όλους!

Η πρώτη σύνθεση των village people
H γάτα της Φαραντούρη

 

 

 

 

 

 

 

Οι πωλήσεις έφτασαν στα ύψη, ο ναύτης έγινε ανάρπαστος και τα λαστιχάκια και λοιπά ανταλλακτικά για G.I. Joe γίναν μέρος της καθημερινής ζωής των μικρών χούλιγκανς που ρίχναν τον άμοιρο ναύτη από το μπαλκόνι . "Όταν με προσέλαβαν, μου είπαν πως μ'αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσω περισσότερους νέους στο ναυτικό απ'ότι με τους village people...με εξαπάτησαν !" δήλωσε ο Ναύτης στην απολογία του στο ναυτοδικείο. Ήταν πολύ αργά . Το ναυτικό τον έριξε από την θέση του μούτσου στην θέση του υπο-μούτσου αντι-καρχαριοτρόφου, την χαμηλότερη θέση στο ναυτικό . Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , μια προπαγανδιστική διαφήμηση στο περιοδικό "Μίκυ Μυστήριο" τον φτάνει στα όριά του και παραιτείται για πάντα απο G.I. Joe. Ακολουθεί το εν λόγω ντοκουμέντο :

ΠΡΟΣΕΧΩΣ:

Τσαγιέρας : Ένας εξωγήινος τερατομάχος με αξιοπρέπεια.