COMPUTER GAMES

Θυμάστε τα Adventure Games ; Στην μετά-ατάρι εποχή το είδος αυτό παιχνιδιών μεσουρανούσε στα νεοεμφανιζόμενα τότε PC (όταν ακόμα τα λέγαμε IBM). Larry, Monkey Island, Gabriel Knight, Broken Sword σας λένε τίποτα τα ονόματα; Αν όχι σας αξίζει ένας οδυνηρός και αργός θάνατος.

Τα τελευταία χρόνια η αγαπημένη αυτή κατηγορία παιχνιδιών έχει πεθάνει χάρη σε κάτι αγνώμονες αδαείς σαν κι εσάς. Οι τελευταίες προσπάθειες για παραγωγή εμπορικών adventure games (βλέπε Broken Sword 3: μεταφοραί ο μήτσος, και Runaway: βρές το pixel) δεν μπορούν να συγκριθούν με τα παλιά καλά adventure που αγαπήσαμε.

Το Ags (Adventure Game Studio) ένα shareware πρόγραμμα έδωσε την δυνατότητα σε ερασιτέχνες να δημιουργήσουν τα δικά τους adventures, πολλά από τα οποία είναι πολύ αξιόλογα. Θα βρείτε το πρόγραμμα και τα παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί μ'αυτό ακριβώς εδώ

Η Ελλάδα μας , η λεβεντομάνα, η πατρίδα του Παπαφλέσσα, του Αριστοτέλη και του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Η Ελληνική ομάδα κατασκευής adventure games G.A.C. (Greek Ags Community) δημιουργήθηκε και μεγαλούργησε στον χώρο των ερασιτεχνικών adventure games. Μέλη της ; Spyros, Helm, Danny, και ο δικός μας (και δικός σας) BUTCHER ! Που θα βρείτε αυτή τη σελίδα ; κάπου εδω γύρω.

Εδώ οι προτάσεις του vamvax.net για τα δύο adventure games που οπωσδήποτε πρέπει να έχετε (συμπτωματικά ανήκουν και τα δύο στον Butcher (εμένα δηλαδή))

ROBERT REDFORD SAVES THE DAY

(DELUXE EDITION)

3 Χρόνια κατασκευής, γύρω στα 5 λεπτά παιξίματος! Αυτή είναι η ιστορία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε 3 μέρη από την στιγμή που αναλαμβάνει την αποστολή του από τον Θεό μέχρι την ολοκλήρωση της περιπέτειας στο μεγαλειώδες μαγειρικό φινάλε ! Θα καταφέρεις να οδηγήσεις τον Robert στο Λόπενσβιλ και να κατεβάσεις την γάτα από το δέντρο; Στοιχηματίζω 20 Ευρώ οτι με τίποτα δεν τα καταφέρνεις! Κατέβασέ το τώρα και πέρασε την υπόλοιπη ζωή σου στο δικαστήριο για τα πνευματικά δικαιώματα !

Download NOW! (15,6 ΜΒ)

"To παιχνίδι της χρονιάς" - περιοδικό pixel 1981

"Το Θωρηκτό Ποτέμκιν των adventure games" - 7 μέρες TV

"Μ'άρεσε πολύ η φάση με το σώβρακο και το αλεξίπτωτο" - Πρίγκηψ Κάρολος

"Θα σου κάνω μήνυση παλιοκουραμπιέ !" - Robert Redford, αδέσμευτος τύπος

"Γιατί ρε, άσ'το το παιδί!" - Harisson Ford, ένας παντρεμένος τύπος

"Το ελληνικό μπάσκετ..." - Παναγιώτης Γιαννάκης (ο δράκος), τύπος και υπογραμμός.

INFERNO : The Tale Of A Rotten Bastard

(DEMO EDITION)

Το πιό μεγαλεπίβολο σχέδιο της G.A.C. η συνεργασία αυτή ανάμεσα σε Spyro και Butcher έληξε άδοξα, όμως άφησε πίσω της το πιό σπαρταριστό Demo των τελευταίων 12 αιώνων (μετά το Demo του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς). Το Inferno είναι μια ιστορική ελεγεία, πάνω στην αδυσώπυτη Λουξεμβουργιανή Αυτοκρατορία του 14ου Αιώνα. Μιά καταγγελεία της Ιμπεριαλιστικής Λουξεμβουργιανής πολιτικής, των σταυροφοριών, του κεφαλαίου και του μικρού. Κατέβασε το. 1,5 MB είναι το καημένο !

DOWNLOAD INFERNO (1,5 ΜΒ)

DOWNLOAD MUSIC PACK (για τους απαιτητικούς FAN, high quality μουσική 1,3 ΜΒ)